Klasszikus körteleves

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Klasszikus körteleves
szegfűszegszilveszterifőzőtejszínkörtefahéjparmalatÉdes levesek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 12 dkg cukor
    • 4 db vilmoskörte
    • 2 szem fahéj
    • 3 szem szegfűszeg
    • 1 késhegynyi
    • 1 db citrom héja-leve
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 rúd vanília kikapart magjai
    • 2 ek étkezési búzakeményítő
    • 1 l,5 víz ízlés szerint
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1,5 liter vizet felteszünk a tisztított felkockázott körtével, a cukorral, a citromlével és reszelt héjával, a fűszerekkel és az ízesítőkkel főni.
2.
A gyümölcs puhulása után a főzőtejszínt a keményítővel habverővel simára elkeverjük, majd a főzőléből kiveszünk, és azt hozzáadva jól elkeverjük, majd a levest csomómentesen behabarjuk vele.1-2 perces forralás és kész.
3.
A tetején őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk, citromillatú bazsalikommal vagy citromfűvel díszítve.