Klasszikus kapormártás galuskával

Feltöltő: Parmalat
1030
Klasszikus kapormártás galuskával

Hozzávalók:

  • a mártáshoz

    • 10 csokor kapor leszárazva, finomra vágva
    • 50 g liszt
    • 30 g vaj
    • 1/2 lParmalat főzőtejszín
  • a galuskához

    • 1 db tojás
    • 20 dkg liszt
    • víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. A vajon aranybarnára pirítom a lisztet, belekeverem a finomra vágott kaprot. Fokozatosan felöntöm a tejszínnel, tíz percig főzöm. Ha túl sűrű, vízzel, alaplével hígítom.
2.
2. A galuskához simára keverem a tojást a liszttel, vízzel fokozatosan galuskasűrűségűre keverem. Galuskaszaggatón lobogó, sós vízbe szaggatom és amikor feljön a víz színére, leszűröm.
3.
3. A mártással tálalom, hidegen jobb.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése