Kétszínű kuglóf

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Kétszínű kuglóf
tortabevonócsokoládékakaósütőporvaníliáscukormargarintojásliszthabtejszíntejszínes süteménytejszínes kuglóf receptKarácsonyialkalomraédes sütemény recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg liszt
    • 2 db tojás
    • 15 dkg porcukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 2 csomag vaníliacukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál kakaó
    • 1 tábla tortabevonó csokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a két egész tojást. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele az olvasztott margarint, és a habtejszínt.
2.
Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd szintén a robotgéppel keverjük simára a masszát.
3.
Ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik felét öntsük bele a kivajazott, teflonos kuglófformába.
4.
A tészta másik feléhez keverjük hozzá a kakaót, majd öntsük rá a formában lévő tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el a tésztát.
5.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
6.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és csorgassuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, majd várjuk meg még teljesen megdermed.
7.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.