Képviselőfánk

Feltöltő: Linne22
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Képviselőfánk
tejvaníliás pudingporhabtejszínfánk receptképviselőfánk tejszínhabbalkrémes fánkalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg zsír vagy margarin
    • 5 tojás
    • 2 dl forró víz
    • csipet
    • 3 tojás sárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 evőkanál liszt
    • 10 dkg cukor
    • 3,5 dl tej
    • porcukor a szóráshoz.
Bevásárlólista nyomtatása
Ez az édesség állítólag onnan kapta a nevét, hogy az 1800-as évek közepén, az Országház büféjében ez volt a képviselő urak kedvenc csemegéje ebéd előtt.

Elkészítés menete:

1.
Tészta elkészítése: Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt,a liszt kerül bele,addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll. Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra. 1 órát pihentetjük. 180 fokos sütőbe sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.
2.
A krémhez: A tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan ne törjön! Ezzel töltjük meg a fánkocskákat. A Parmalat habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk. A „kalapot”a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!