Képviselőfánk

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Képviselőfánk
Tejszínes képviselőfánk receptképviselőfánk receptképviselőfánk receptekHázi képviselőfánk recept képpel

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 2 dl víz
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg liszt
    • 6-7 db tojás
    • csipet
    • csipet cukor
  • a töltelékhez

    • 1 zacskó vaníliás pudingpor
    • 3-5 evőkanál cukor
    • fél lietr tej
    • ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor
    • 200 gParmalat habtejszín
Bevásárlólista nyomtatása
Ez az édesség állítólag onnan kapta a nevét, hogy az 1800-as évek közepén, az Országház büféjében ez volt a képviselő urak kedvenc csemegéje ebéd előtt.

Elkészítés menete:

1.
A sóval, a cukorral és a margarinnal felforraljuk a vizet. Belekeverjük a lisztet, és takaréklángon addig pirítjuk, amíg a massza az edény falától elválik.
2.
Egyenként egy-egy tojást jól beledolgozunk, és utána beletesszük a többit is egyesével. Ezeket is jól átdolgozzuk, mert ettől lesz üreges a belseje.
3.
A sütőt 200 C -ra előmelegítjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól megfelelő távolságra golyókat halmozunk.
4.
Ezután begyújtjuk a sütőt, majd legalább 20 percig bőrösödni hagyjuk. A páratartalom biztosítása érdekében tegyünk egy vízzel teli edényt a sütő aljára, és a fánkokat kb. 30 percig süssük. Nagyon fontos, hogy a sütőt nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!
5.
A fánkokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Majd a tetejüket 1/3 résznél levágjuk.
6.
Közben elkészítjük a pudingot, a zacskón található utasítás szerint. Majd a cukrozott habtejszínt is felverjük habbá. Ezután pedig megtöltjük a félbevágott fánkokat a pudinggal és habtejszínnel.
7.
Tetejét leporcukrozzuk, így tálaljuk.