Képviselőfánk

Feltöltő: csillagaszat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Képviselőfánk
tojáscukortejolajvízvaníliás pudingmagyarosalkalomrahabtejszínképviselőfánk tejszínhabbal

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg liszt
    • 1 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 3 dkg cukor
    • 4 db tojás
Bevásárlólista nyomtatása
Ez az édesség állítólag onnan kapta a nevét, hogy az 1800-as évek közepén, az Országház büféjében ez volt a képviselő urak kedvenc csemegéje ebéd előtt.

Elkészítés menete:

1.
A tejet és a vizet egy lábasba öntöm, és addig melegítem, míg pattogni nem kezd. Hozzá öntöm a lisztet, pirítom egy kicsit. Leveszem a tűzről, és egyenként hozzá adom a tojást. Nyomózsákkal kis halmokat csinálok és megfröcskölöm vízzel. Sütőbe rakom, de nem szabad kinyitni, míg nem sült meg mert összeesik.
2.
Az egyharmad tejet kikeverem a van. pudinggal. A kétharmad tejet felrakom és hozzáadom a cukor felét. A cukor másik felét felverem 1-2 tojásfehérjével habbá. A pudingot felfőzöm és még forrón hozzáadom a habot.
3.
Lekalapozom a tésztát, beletöltöm a krémet és a tetejére nyomom a felvert habtejszínt.
4.
Mi nagyon szeretjük!