Kelbe göngyölt harcsa

Feltöltő: Eszter
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Kelbe göngyölt harcsa
rokfort jellegű sajttejszínes harcsaHarcsa halétel receptekharcsareceptekrecept képpel

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg harcsa filé
    • 8 levél kelkáposzta levél
    • 20 dkg Rokfort jellegű sajt
    • 1 csipetnyi
    • 1 evőkanálnyi tejföl
    • 1 evőkanálnyi sherry vagy rum
    • fél kocka leveskocka
    • 2 dl tejföl
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk,forrásban lévő,enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük,majd lecsöpögtetjük.
2.
A harcsafilét és rokfort tipusú sajtot kis kockákra vágjuk és egy evőkanálnyi tejföllel összekeverjük.
3.
Ezt a masszát 8 részre osztjuk és a kellevelekbe csomagoljuk,majd egy hőálló tálba sorakoztatjuk őket.
4.
A főzőtejszínt a tejfölt és sherryt /vagy rumot/ összekeverjük,belemorzsoljuk a fél leveskockát,majd az egészet a keltekercsekre locsoljuk.
5.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
6.
Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.