Kekszes túrós

Feltöltő: nagyheny
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Kekszes túrós
kakaóporalkalomravaníliavaníliapudinghabtejszínTúrókeksz

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg háztartási keksz
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 kevés tej
    • 20 dkg túró
    • 1 kevés porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 cs vaníiliás puding
    • 5 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor a tetejére
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, margarinnal és egy kevés tejjel. (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen) Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
2.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel (200 g) és a kekszre simítom.
3.
Elkészítem (felfőzöm) a vaníliás pudingot, majd kihűtöm, és a túrókrém tetejére kenem.
4.
A habtejszínt (200 g) felverem a porcukorral és a vaníliás krémre simítom. A tetejére kakaóport szitálok, tálalásig hűtőbe teszem.