Kávéöntet
Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 0,5 dl erős feketekávé
- 10 dkg cukor
- 1 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 vaníliarúd
- 350 gParmalat habtejszín
Elkészítés menete:
1.
A kávét 8 deka cukorral, a liszttel a tojások sárgájával összekeverjük és a vaníliarudat beledobjuk
2.
Közben a háromnegyed habtejszínt apránként beleöntjük, és állandóan kevergetve felforraljuk.
3.
A tűzről lehúzzuk, és a vaníliarudat kidobjuk.
4.
A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a kávés öntetbe forgatjuk.
5.
Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés habtejszínnel még hígíthatjuk.