Kaszinótojás
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 4 darab tojás
- 12 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 150 gParmalat főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 1 mustár
- 1 néhány csepp citromlé
- 4 adag franciasaláta
- 4 adag tartármártás
Elkészítés menete:
1.
A tojásokat megfőzzük, és hideg vízben jól kihűtjük.
2.
Ezután besamelmártást készítünk: 2 deka vajon a lisztet megfuttatjuk, vigyázva, nehogy megpiruljon. A főzőtejszínt ráöntjük, kevergetve épp csak 1,5 percig főzzük. Akkor jó, ha jó sűrű, és az edény falától elválik.
3.
Ezután hűlni hagyjuk, közben a főtt tojásokat meghámozzuk, és hosszában kettéhasítjuk. A sárgájukat kikaparjuk, és sűrű szövésű szitán áttörjük.
4.
A maradék vajjal és a besamellel együtt habosra keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés mustárral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
5.
A masszát habzsákba töltjük, és nagy részét púposan a fél tojásokba nyomjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
6.
Tálaláskor a tojásokat franciasalátára ültetjük, és a tartármártással leöntjük.