Karfiolos pitetorta

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Karfiolos pitetorta
tejszínes karfioloshétköznapiegytálételekkarfiolos-tejszínestejszínes pitetortaKarfiolparmezán sajtmetélőhagymapetrezselyemszerecsendió

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 15 dkg parmezán sajt
    • 20 dkg karfiol, rózsáira bontva
    • 3 db tojás
    • 1 csipet/izlés szerint
    • 1 csipet/izlés szerint fehérbors
    • 2 ek aprított metélőhagyma
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 1 kevés reszelt szerecsendió
    • 1 forma 20cm a tésztához:hozzávalók.
    • 18 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 2 ek tejföl
    • 1 KK
    • 1 db tojássárgája a kenéshez.
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
2.
A Parmalat főzőtejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük. A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket.
3.
A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát, villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük.
4.
Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük. visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.