Karamellmártás

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
haladó szakácsoknak
Karamellmártás
karamellkaramell mártás receptkaramellmártás receptKaramellszósz receptKaramellszósz

Hozzávalók:

    • 14 dkg cukor
    • 3 tojássárgája
    • 1 dkg liszt
    • 400 dkgParmalat habtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Vastag falú lábosban a cukrot sárga színűre karamellizáljuk.
2.
A fele habtejszínnel felöntjük, és lassú tűzön addig forraljuk, amíg a cukor elolvad.
3.
Habüstben a tojássárgáját a liszttel és a maradék habtejszínnel simára keverjük, és a karamellás habtejszínt is apránként hozzáöntjük.
4.
Habverővel kevergetve, takaréklángon felforraljuk.