Karamellás kekszpite

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Karamellás kekszpite
kakaóportejkaramellás pudingporvajas kekszkaramellás-tejszínhabos kekszpitehabtejszínkekszsütemény habtejszínnel

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat habtejszín
    • 400 g vajas keksz
    • 2 csomag karamellás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 7 kanál cukor
    • 3 evőkanál kakaópor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először a cukrot karamellizáljuk, hogy szép arany színe legyen. A tejből 2 dl kimérünk, majd elkeverjük benne a pudingport. A maradék tejet ráöntjük a forró karamellre és lassú tűzön addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik benne az égetett cukor. Mikor felolvadt, hozzáöntjük a pudingporos tejet.
2.
Állandóan kevergetve, sűrű krémet főzünk belőle. Kissé kihűtjük. Ezután a kekszekkel kibélelünk egy kb. 15x20 cm-es kisebb tepsit és elkezdjük a rétegezést. A kekszre rásimítjuk az 1/3 krémet, kirakjuk keksszel a tetejét, majd még így teszünk 3 sorral. A sütemény tetejére befejezésül, ismét egy sor keksz kerül.
3.
Fóliával letakarjuk a süteményt, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a keményre felvert habtejszínnel megkenjük a sütemény tetejét, kakaóporral feldíszítjük és kockára felvágva tálaljuk.