Karamellás almás pite

Feltöltő: va1975
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Karamellás almás pite
főzőtejszínalmacitromhétköznapikaramellás almássüti receptpitekaramellaalmás pite

Hozzávalók:

    • 10 gParmalat főzőtejszín
    • 15 dkg margarin
    • 2,5 kg édes, kemény alma meghámozva, a magháza nélkül
    • 1/2 db citrom leve
    • 50 dkg kristálycukor
    • 1 l víz
    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db tojássárga
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 15-20 percre, majd egy lapot nyújtunk belőle, amivel kibélelünk egy 27x39 cm-es tepsit. Sűrűn megszurkáljuk egy villával és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
2.
Amíg sül, 8 db almát 8-8 gerezdre vágunk és beleforgatjuk a citromlébe. A töltelékhez szánt margarint egy 32 cm-es serpenyőben megolvasztjuk, majd megpároljuk benne az almát. Akkor jó, ha pirulni kezd egy kicsit. Kivesszük a serpenyőből és félre tesszük.
3.
A maradék almát felszeleteljük és 15 dkg cukorral 25 percig pároljuk.
4.
Az elősütött tésztára kenjük, majd az almagerezdekkel beborítjuk a tetejét és további fél óráig sütjük.
5.
A maradék cukrot a vízzel karamellé főzzük és a folyékony habtejszínnel összeforraljuk. A kisült sütire öntjük és hideg helyre tesszük, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.