Karamellás, fügés mini piték

Feltöltő: Nassoló Naplopó
21-40 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Karamellás, fügés mini piték
egzotikushabtejszíncukorkaramellás-fügés pitepitekaramellafüge

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 15 dkg cukor
    • 1,5 dl tej
    • 7,5 dkg vaj a tésztához
    • 2 evőkanál cukor a tésztához
    • 1 db tojás a tésztához
    • 15 dkg liszt
    • 5 db érett füge
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajat, a cukrot, a tojást és a lisztet alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva a felhasználásig hűtőbe tesszük.
2.
A karamellhez a cukrot egy lábasba tesszük, lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzá öntjük a tej és habtejszín keveréket. Ne ijedjünk meg, össze fog csomósodni a karamell, de idővel szépen kisimul.
3.
Ha sima zárjuk el alatta a lángot. A fügéket szeleteljük fel, vagy vágjuk cikkekre, természetesen egy alapos mosás után.
4.
Előkészítjük a kis formáinkat, nem kell külön vajazni őket, hiszen a tésztánk épp elég vajas.
5.
A vajas tésztánkat négy egyforma részre osztjuk, majd kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen a tésztának, mint a formánknak, had érjen túl a peremen.
6.
Ha mindegyik formát kibéleltük, akkor beletesszük a karamellt. A karamellre mennek a fügék, majd ráhajtjuk a tésztát a széléről és a tetejükre 1-1 pici darab vajat teszünk.
7.
180 C fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk kihűlni, majd a formákból kivéve tálaljuk.