Karácsonyi tészta paradicsomos-bazsalikomos, tejszínes mártásban

Feltöltő: Enikő
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Karácsonyi tészta paradicsomos-bazsalikomos, tejszínes mártásban
karácsonytésztaparadicsombazsalikom

Hozzávalók:

    • 1 csomag karácsonyi figurás tészta, vagy más trikolor tészta
  • a szószhoz

    • 6 szelet bacon
    • 2 kicsi fej vöröshagyma, kockázott
    • 8 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 üveg száraz fehér bor
    • 1 maroknyi friss bazsalikom, apróra vágott
    • 1 evőkanál friss oregánó, felaprítva
    • 1 evőkanál friss kakukkfű, apróra vágott
    • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
    • 4 evőkanál paradicsomszósz
    • 2 dlParmalat főzőtejszín
  • a tálaláshoz

    • friss parmezán és bazsalikom a díszítéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A bacont közepes lángon ropogósra sütjük. A sült darabokat vegyük ki, tegyük papírtörlőre. A serpenyőben maradt zsíron pirítsuk meg a hagymát. Amikor már majdnem megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát és együtt pirítsuk készre
2.
Öntsük a hagymákhoz a bort és a felére forraljuk be
3.
Adjuk hozzá a bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet és a borsót. 3-4 percig főzzük. Öntsük hozzá a paradicsomszószt és 2-3 percig főzzük. Keverjük hozzá a Parmalat főzőtejszínt és alacsony lángon 10-12 percig hagyjuk főni
4.
Főzzük ki a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint fogkeményre. Szűrjük le
5.
A szószt keverjük össze a bacondarabokkal, öntsük rá a tésztára
6.
Frissen reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel tálaljuk