Karácsonyi tejszínes borleves I.

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Karácsonyi tejszínes borleves I.
főzőtejszíntejszínes levesKarácsonyitejszínes borlevesfehérborszegfűszegfahéjtojássárgája

Hozzávalók:

    • 5 dl víz
    • 4 szem szegfűszeg
    • fél rúd fahéj
    • 5 dl fehérbor
    • 8 tojássárgája
    • 2 evőkanál cukor
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • fél citrom leve
    • tejszínhab
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd a bort beleöntjük. 5 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, és habverővel folyamatosan keverve a levesbe csorgatjuk.
2.
Addig főzzük, és keverjük, amíg kissé besűrűsödik. A maradék tojássárgáját a főzőtejszínnel és egy kevés citromlével összekeverjük, és ezt is a borlevesbe forgatjuk.
3.
Ha szükséges, utánaízesítjük. Hűlni hagyjuk, és hidegen tejszínhabbal díszítve kínáljuk.