Karácsonyi pikáns almasaláta

Feltöltő: Enikő
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Karácsonyi pikáns almasaláta
parmalatparmalat főzőtejszínkarácsonyi receptkarácsonyünnepi előételalmasalátapikáns salátapikánsszárzellermajonézmajonézes salátasaláta tejszínnel

Hozzávalók:

    • 2 dl majonéz
    • 1,5 dl Parmalat főzőtejszín
    • 4 ek almaecet
    • só és fekete bors
    • 1/2 tk chipotle chili por (fafüstön szárított jalapeno paprika)
    • 2 ek apróra vágott snidling
    • 3 szár zeller, szeletelve
    • 3 nagy zöld alma, apró kockákra vágva
    • 1 jalapeno (chili) paprika, apróra vágva, magok és szár eltávolítva
Bevásárlólista nyomtatása
Az alma a karácsonyi ünnepkörben a Kisded jelképe. Szenteste a házigazda egy almát annyi részre szel, hogy mindenkinek jusson: így a család az alma erejével együtt marad. A megromlott világ orvosa a kis Jézus, amit az alma elrontott, alma teszi jóvá.

Elkészítés menete:

1.
Egy tálban, habverővel keverjük össze a majonézt, Parmalat főzőtejszínt, ecetet, chipotle chili port és sóval, borssal ízesítsük.
2.
Adjuk hozzá a metélőhagymát, zellert, almát és jalapenot. Alaposan forgassuk össze!
3.
Fedjük le és hűtőszekrényben legalább egy órát pihentessük tálalás előtt, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
4.
Tálalhatjuk önmagában, de húsok mellé is kiváló!