Karácsonyi mézes torta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Karácsonyi mézes torta
habtejszínmarcipánszegfűszegméztejszínes torta receptmézes-krémesKarácsonyi

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 2 tojás
    • 30 dkg cukor
    • 4 evőkanál tej
    • 6 dkg vaj
    • 6 evőkanál méz
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg
    • 80 dkg liszt
  • a díszítéshez

    • cukrozott gyümölcs vagy marcipán
  • a krémhez

    • 6 ek liszt
    • 40 dkg cukor
    • 5 dl tej
    • 5 dl Parmalat habtejszín
    • 40 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojást a cukorral, a tejjel, a vajjal, a mézzel és a szegfűszeggel vízgőz fölött habosra keverjük, majd levesszük, és a liszttel összegyúrjuk.
2.
A tésztából 6, torta nagyságú lapot kinyújtjuk, és közepesen forró sütőben a tésztalapokat megsütjük. Amikor megsültek, hűlni hagyjuk.
3.
Közben a krémhez a lisztet a cukorral és egy kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet a habtejszínnel felforraljuk, azután a lisztes keveréket hozzáöntjük, és folyamatosan keverve krémmé főzzük. Azután lehűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
4.
A krémmel a tortalapokat megkenjük, egymásra fektetjük. A krémet úgy osztjuk el, hogy a tetejére is jusson. Cukrozott gyümölccsel vagy karácsonyi marcipándísszel díszítjük.