Karácsonyi háztető

Feltöltő: Eszter
2+ óra
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Karácsonyi háztető
Karácsonyikarácsonyi receptmegy befőttmargarinsütőporkókuszreszelékhabtejszín

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 3 evőkanálnyi porcukor
    • 1 csomag habfixáló
    • 3 evőkanálnyi kókuszreszelék
    • 60 dkg liszt
    • 1 teáskanálnyi sütőpor
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 darab tojás
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 üveg meggy befőtt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a cukorral,majd elmorzsoljuk benne a margarint.Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt,majd alaposan összegyúrjuk.15 egyforma darabra vágjuk és kb. 60 percig hűtőben pihentetjük.
2.
A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A tészta darabokat egyesével,lisztezett deszkán kb. 30*10 cm-es téglalappá nyújtjuk.Mindegyiket végigrakjuk meggyel és szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk először 5 szorosan összenyomott hengert és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük.Majd 4 hengert,3 hengert,2 hengert nyomkoduk kicsit egymáshoz és sütünk ki ugyanígy,végül a maradék egyet.
3.
Töltelék:A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval,majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
4.
A háztető összeállítása:Egy nagy tálcára helyezzük az 5 hengers tésztát és megkenjük a tejszínes krémmel,majd rárakjuk a 4 hengeres tésztát és megkenjük azt is,addig ismételjük ezt,míg el nem fogy a tészta és fel nem épül a "ház tető". A maradék tejszínnel befedjük a "ház tető" oldalait.
5.
Hűtő tesszük pár órára,majd forró vízbe mártott késsel 2-3 cm-es darabokra szeleteljük és tálaljuk.