Karácsonyi habos piskóta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
8 szelethez
haladó szakácsoknak
Karácsonyi habos piskóta
kakaóporsütőporpiskóta tejszínhabbalkrémes piskótahabtejszínKarácsonyi

Hozzávalók:

    • 5 tojás
    • 25 dkg cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 0,5 dl víz
    • 23 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
  • a tetejére

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 1 csomag habfix
    • kakaópor
  • a karamell öntethez

    • egy kevés olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habverővel összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a fűszerkeveréket a tojásmasszával alaposan összedolgozzuk.
2.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és olajjal vékonyan megkenjük. A tésztát belesimítjuk, és 200 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
3.
Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a sütemény átsült-e. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét a habfixszel felvert habtejszínnel és kakaószórással díszítjük.