Karácsonyi gombás-tejszínes hal konyakkal

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Karácsonyi gombás-tejszínes hal konyakkal
főzőtejszíncsiperkegombapirospaprikakonyakKarácsonyigombás-tejszínes hal

Hozzávalók:

    • 70-80 dkg kifilézett hal, felszeletelve
    • 1 mokkáskanál pirospaprika
    • 3 evőkanál liszt
    • 10 dkg vaj
    • 1 közepes vöröshagyma, megtisztítva és lereszelve
    • 20-25 dkg csiperkegomba, megtisztítva és durvára vágva
    • őrölt fekete bors
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 4 cl konyak
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A halszeleteket 2 evőkanálnyi paprikás lisztben megforgatjuk. A hagymát a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk, majd a gombát rászórjuk, és együtt megpirítjuk.
2.
A tejet a maradék liszttel, egy kevés sóval, borssal és a főzőtejszínnel összekeverjük.
3.
Fokozatosan a hagymás gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belefektetjük, és a konyakot ráöntjük, majd lefedve puhára pároljuk. Párolt rizzsel vagy zöldséggel körítve tálaljuk.