Karácsonyi gesztenyekrémleves tejszínnel

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Karácsonyi gesztenyekrémleves tejszínnel
vaníliás cukormézrumtejszínhabTejszíngesztenyemasszamazsolatejszínes krémleves recepttejszínes gesztenyekrémlevesfőzőtejszínKarácsonyi

Hozzávalók:

    • 10 dkg mazsola
    • 5 cl barna rum
    • 25 dkg natúr gesztenyemassza
    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál méz
    • cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A mazsolát a rumba áztatjuk. A gesztenyemasszát villával összetörjük, és 300 g főzőtejszínnel összekeverjük.
2.
A maradék főzőtejszínt felforraljuk, és a gesztenyés masszát belekeverjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
3.
A vaníliás cukrot és a mazsolát beleszórjuk, a mézet belecsorgatjuk, és ha szükséges, cukorral utánaízesítjük. Melegen és hidegen, tejszínhabbal díszítve kínálhatjuk.