Karácsony reggeli forrócsoki +18

Feltöltő: Enikő
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Karácsony reggeli forrócsoki  +18
karácsonycsokoládépillecukorsör

Hozzávalók:

    • 7 dl tej
    • 3 dl Parmalat habtejszín
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 5 dkg nádcukor
    • 1/2 tk chili por
    • 1/4 tk őrölt fahéj
    • egy késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 1/4 tk finom tengeri só
    • 1,5 dl csokis sör
  • a tálaláshoz

    • mini mályvacukor
    • csoki szirup
    • karamell szirup
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy nagy lábosban melegítsük fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forrni nem kezd
2.
A kakaóport, cukrot, chili port, fahéjat, szerecsendiót és a sót habverővel folyamatosan keverjük bele, addig, amíg az ital már csomómentes és a cukor feloldódott. Csökkentsük a hőt és óvatosan keverjük bele a sört. Melegítsük a keveréket 4-5 percig
3.
Öntsük poharakba, tegyük a tetejére a mályvacukrot, szirupokkal díszítsük