Kapucíner muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Kapucíner muffin
Egy finom Egyszerű muffinmuffin receptekA legfinomabb Muffinigazi muffinédesen recept

Hozzávalók:

    • 6 evőkanál instant capuccinopor
    • 3 evőkanál instant kávé
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg liszt
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 2 tojás
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 250 gParmalat habtejszín
  • a díszítéshez

    • 2 evőkanál fehércsokoládé-reszelék
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük, a muffinformákat papírhüvellyel kibéleljük.
2.
A cappiccinoport és az instant kávét a sütőporral, a liszttel és a fahéjjal összekeverjük.
3.
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
4.
A lisztes keveréket a vajas masszába forgatjuk, és a habtejszínnel együtt simára keverjük.
5.
A tésztát a mélyedések háromnegyedéig töltjük, és 20-25 percig sütjük.
6.
A muffinokat a sütőből kivéve langyosra hűtjük. Tetejüket tálaláskor csokoládéreszelékkel meghintjük.