Kapros zúzapaprikás

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Kapros zúzapaprikás

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg baromfi zúza (csirke, kacsa, pulyka)
    • 2 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 2 db lecsópaprika
    • 1 kis csokor kapor
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 1 kevés izlés szerint só és bors
    • 1 kevés olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát apróra vágva, kevés zsiradékon megfonnyasztom, megsózom.
2.
A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzátéve, fehéredésig pirítom. Beleöntöm a bort, és a felaprított paprikát, paradicsomot is hozzáteszem. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzöm.
3.
Mikor a zúza megpuhult, (addigra a hagyma, paprika, paradicsom is szétfő) kevés főzőlevet kivéve, azt a főzőtejszínnel, és kevés liszttel csomómentesre keverem, és enyhén behabarom.
4.
A zúzott fokhagymát, és a finomra vágott kaprot is hozzátéve, meghintem őrölt paprikával, majd felforralom.
5.
Frissen őrölt borsot adok hozzá, és tálalom. Galuskát, vagy pirított házi tarhonyát, valamint zöld fűszerekbe (snidling, kapor) forgatott tejföl golyóbisokat adok mellé.
6.
Bográcsban elkészíthető étel, a mennyiségeket ki-ki saját edénye, és a vendégül látni kívánt személyekhez igazíthatja. Ez a mennyiség, 4-6 fő vendégül látásához elegendő. Minden bográcsos ételhez ajánlom a száraz fehér, vagy vörösbor használatát. Mire az étel elkészül, az alkoholtartalom elpárolog, a bor savtartalma viszont segít a hagyma főzésében, az esetleges leragadások feloldásába, nem utolsó sorban, kitűnő ízt kölcsönöz ételünknek.