Kapros húsgombócleves

Feltöltő: Edit
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Kapros húsgombócleves
fehérborkaporgombazöldbabzöldborsóhagymazsemlemorzsarizsdarált húsfőzőtejszínhétköznapitejszínes húsgombóckapros húsgombóctejszínes leves receptkapros

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 300 g darált pulykahús
    • 2 evőkanál rizs
    • 1 db tojás
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 1 csipet só és bors
    • 200 g zöldborsó és zöldbab
    • 100 g gomba, megtisztítva és felszeletelve
    • 1 csokor kapor, finomra aprítva
    • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
    • 0.5 dl fehérbor
    • 1 kiskanál cukor
    • 1 kevés
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Elkészítem a húsgombócokat a darált pulykából (más húsból is lehet, de mi ezt szeretjük) a rizsből, a lereszelt hagymából, zsemlemorzsából, tojásból, sóból borsból. A gombócokba is tehetünk egy picit a vágott kaporból.
2.
A zöldborsót, zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főzni, majd kicsit később hozzáadom a gombócokat is. 10 perc után belekerül a gomba, és felöntöm a borral. Hozzáadom a cukrot is.
3.
Fedő alatt kicsit főzöm, majd behabarom úgy, hogy a főzőléből kiveszek, azt összekeverem a főzőtejszínnel, és a liszttel, és csomómentesre keverem.
4.
Hozzáöntöm a habarást, és az apróra vágott kaprot is. Ha ismét fel forrt, kész a levesünk