Kapros gombaleves

Feltöltő: Edit
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Kapros gombaleves
csipetkegombakaporpetrezselyemfokhagymahagymaTejszínfőzőtejszíngombaleves receptkapros-tejszínesmagyarostejszínes gomba leveshétköznapikapros gomba leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 400 g szeletelt gomba
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 1 kevés petrezselyem és kapor
    • 1 kevés só, és bors
    • 1 kanál liszt
    • 1 maréknyi csipetke
    • 1 kevés olaj vagy zsír
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát, fokhagymát megpárolom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, megszórom liszttel, majd felöntöm vízzel.
2.
Annyi ideig kell főzni, hogy a hagyma szétessen, és beletehetem a csipetkét.
3.
Ismét főzöm egy keveset fedő alatt, majd a főzőtejszínt kevergetés mellett belecsorgatom. A zöldfűszereket is beletéve, pár perc múlva kész a leves. A csipetkétől függ, mert ha az megfőtt tálalható.