Kapros, vaddisznó raguleves.

Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
15-16 személyre
haladó szakácsoknak
Kapros, vaddisznó raguleves.

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 1.5 kg vadhús (vaddisznó)
    • 4 db sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
    • 2 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
    • 1 db zeller
    • 1 db karalábé, megtisztítva és hasábokra vágva
    • 5 db krumpli kockára vágva
    • 2 fej hagyma
    • 1 fej/kicsi/ fokhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 20 dkg gomba, felszeletelve
    • 1 EK (evőkanál) zsír
    • 1 csokor kapor, finomra aprítva
    • 1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 3 szál kakukkfű, levelei lecsipkedve
    • 1 fél citrom felszeletelve
    • 1 TK (teáskanál őrölt fűszerpaprika
    • 1 pohár fehér bor (száraz)
    • 2 db zöldpaprika
    • 2 EK (evőkanál) keményítő
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk 1 pohár fehérbort.
2.
Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket.
3.
Ha a hús egy kis bőrt kapott, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 percig főzzük.
4.
A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika.
5.
Mindig pótoljuk a főzővizet! Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk!
6.
Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, és a zöld fűszereket.
7.
Eközben a főzőtejszínből, és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk.
8.
Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és készre főzzük.
9.
Tálalásnál újhagyma zöldjével, és karikára vágott citrommal, valamint valamelyik, ételünkhöz használt, zöld fűszerrel díszítjük.