Kapros-tejszínes bárányraguleves

Feltöltő: veruss74
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Kapros-tejszínes bárányraguleves
bárányragu levesTejszínes leves ReceptekKapros-tejszínes bárányraguleves recept képpelbárányTejszínkaporbab

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 40 dkg báránycomb
    • 20 dkg nagyszemű bab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1/2 fej karalábé
    • 1/2 pici fej zeller
    • 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
    • 1 kis csokor kapor
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb evőkanál kacsazsír
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • 1,2 liter víz
    • ízlés szerint só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát és fokhagymát apróra vágva a kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk.
2.
A babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára.
3.
Hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk, majd felöntjük 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.
4.
Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzzük míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló.
5.
Végül hozzáadjuk a főzőtejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót és borsot és az egészet összeforraljuk.