Kakukkfüves kukoricaleves

Feltöltő: imdanci
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Kakukkfüves kukoricaleves
fiataloshétköznapityúkhúsleveskukorica konzervtejszínes kukoricalevesvilágkonyhakukoricakakukkfűlevessóskrémlevesalapléTejszínfokhagymakrutonfőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 2 doboz (70 dkg) kukoricakonzerv
    • 6 dl tyúkhusleves
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2 db tojássárga
    • 1 csipet
    • 1 szórásnyi őrölt fekete bors
    • 1 csokor friss kakukkfű
    • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 teáskanál cayenne-i bors
    • 2 marék fokhagymás vagy zöld fűszeres kruton
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kukoricát - ha szükséges - az alaplében puhára főzzük, majd turmixoljuk.
2.
A főzőtejszínt a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd a kukoricás léhez öntjük. Felforrósítjuk, aztán a levest átszűrjük.
3.
Enyhén borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a zúzott fokhagymát.
4.
Krutonnal tálaljuk.