Kakaós almatorta

Feltöltő: Csyllu88
21-40 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Kakaós almatorta
Torta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 3 db savanykás alma
    • 13 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    • 15 dkg vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 db egész tojás
    • sütőpapír
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az almákat meghámozzuk, és egy sütő papírral bélelt tortaformába, cikkekre vágva, egymás mellé helyezzük.
2.
A habtejszínt felverjük és a hozzávalókkal kikeverjük, az alma tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta.
3.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A sütőpapírt ekkor óvatosan lehúzzuk róla.