Kakaós-diós csiga

Feltöltő: psycheee
41-60 perc
15-16 személyre
kezdő szakácsoknak
Kakaós-diós csiga
Karácsonyifahéjkakaódióélesztőliszthabtejszíntejszínes süteménykakaós-diós csiga

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 40 dkg liszt
    • 3 db tojás
    • 1 ek cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 18 db édesítő tabletta
    • 1 db citrom héja
    • 1 csipet
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg kakaó
    • 1 KK fahéj
    • 5 dkg darált dió
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az élesztőt a 200g habtejszínnel, a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, krátert képezünk a közepébe, majd a kráterbe öntjük a kovászt. Ráhúzzuk a lisztet és 10 percig kelesztjük.
2.
Felolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadjuk az édesítő tablettákat, az 100g habtejszínt és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, 2 tojást, ráreszeljük a citrom héját, langyos tejszínnel összedagasztjuk.
3.
Cipót formálunk, letakarjuk, duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, felolvasztjuk a másik 10 dkg vajat, hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat. A diót durvára vágjuk.
4.
A megkelt tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágunk. A csíkok közepére a kakaós-fahéjas vajból vastag csíkot húzunk, és megvárjuk, míg rádermed a tésztára.
5.
Hosszában összehajtjuk a csíkokat, nyújtófával szétlapítjuk az eredeti méretére,majd csigaszerűen feltekerjük. Tepsibe tesszük, negyed órát kelni hagyjuk. Tojással megkenjük, dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.