Ízek orgiája steak

Feltöltő: molnarbela55
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Ízek orgiája steak
pikánsköménymagtormás krémsajtecetvörösborcéklakáposztacsicsókamarhahúshátszínkrémsajtos tejszínsteak tejszínnelsteak receptsteakfőzőtejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 800 g marhahús vesepecsenye vagy hátszín
    • 2 dl extra szűz olíva olaj
    • izlés szerint durvára őrölt színes bors
    • 800 g csicsóka
    • 200 g lila káposzta
    • 80 g lila hagyma
    • 150 g cékla
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 2 ek barna nádcukor
    • 1 ek 1 ek málnás vörösborecet
    • 150 g tormás krémsajt
    • izlés szerint
    • 1 csipet egész köménymag
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk a színes borssal beszórjuk.
2.
Egy jó erős nejlon zacskóba tegyük a szeleteket ezután olajt öntünk rá, hogy befedje bőségesen majd úgy kössük be a zacskó száját,hogy a levegőt szorítsuk ki a zacskóból.
3.
Helyezzük a zacskót a hűtő aljára és kétnaponta enyhén rázogassuk meg így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 1-2 hétig érleljük a pácban így lesz igazán finom puha.
4.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjastól fűzzük meg egy kis vízben 1 csipet sóval.
5.
Hámozzuk meg a céklát, hagymát és tisztítsuk meg a káposztát, ezután mossuk meg és reszeljük le ezeket zöldség gyalun.
6.
A 2 evőkanál olajat melegítsük fel egy serpenyőben ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot és ebben dinszteljük meg a céklát, hagymát és a káposztát.
7.
Ha jól megdinszteltük öntsünk alá vörösbort és 1 ek vörösbor ecetet és vizet amennyi szükséges.
8.
Vastag falú serpenyőbe forrósítjuk fel 1 evőkanál étolajt majd nem füstölésig ekkor helyezzük bele a hússzeleteket ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek az oldalak.
9.
Most jön a legfontosabb kérdés mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól mennyire szeretjük átsülve. Általában kb 5-5 perc elég, hogy közepesen megsüljön mindkét oldal.
10.
A tormás krémsajtot villával dolgozzuk össze a főzőtejszínnel és tegyük a steak tetejére.