Isztriai tartufata

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Isztriai tartufata
tészta Receptektésztatejszínes tészta ételalkalomrapikánstejszínes szósz

Hozzávalók:

    • 40 dkg metélt tészta
    • 8 dkg tartuffáta alap *
    • 1 kanál olívaolaj
    • 10 dkg főzővaj
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 10 db olívabogyó
    • bors
    • 40 dkg finomliszt
    • 3 darab tojás
    • 5 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása
Az Isztria-félsziget az Adriai-tenger egyik nagy félszigete, melynek területén jelenleg Szlovénia és Horvátország osztozik.

Elkészítés menete:

1.
Készítsük el a tartuffáta alapot *: szarvasgomba ízesítésű olaj, sampinyon, a fele olajbogyó, olívaolaj, étolaj, só és bors keverékéből.
2.
A liszt, a tojás és a só felhasználásával gyúrjunk tésztát, majd nyújtsuk ki sodrófával. A félig megszáradt tésztát szórjuk meg liszttel, majd vágjunk belőle 1 cm szélességű metélt tésztát. Ezután sós vízben főzzük ki.
3.
A mártás elkészítéséhez olvasszuk meg a tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyőben a vajat, a megolvadt vajhoz adjuk hozzá az olívaolajat, a tartuffáta alapot, a reszelt parmezánt, a másik fele olajbogyót, majd kevergessük néhány percen keresztül, végül adjuk hozzá a Parmalat főzőtejszínt fűszerezzük, majd egy rövid ideig főzzük.
4.
Tanács az elkészítéshez! Tálalás előtt reszeljünk rá az ételre kevés gouda sajtot, erősebb, teltebb íz elérése érdekében.