Ínyenc muszaka (darált húsos rakott burgonya)

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Ínyenc muszaka (darált húsos rakott burgonya)
rakott krumpli receptekRakott burgonya ReceptekHúsos rakott krumpli receptdarált húsos rakott krumplikrumplis-darált húsos egytálételMuszaka receptMuszaka recept képekkelHúsos muszaka ReceptekHúsos muszakaMuszaka recept képpelegytálétel tejszínnelhétköznapitejszínes rakotthúsos rakott burgonyabesamel mártásTejszín

Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg darált hús
    • 1 dl paradicsomszósz
    • 1 kanál vaj
    • 10 dkg trappista sajt
    • 1 darab tojás
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • petrezselyem ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • 200 g Parmalat tejszínes besamel szósz
    • 200 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása
A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Elkészítés menete:

1.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a húst, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt, végül sózzuk, borsozzuk fűszerezzük meg ízlés szerint.
2.
Egy kisebb tálban keverjük össze az ízesített tejszínes besamel szószt , a főzőtejszínt és a tojást. Kenjünk meg egy tűzálló edényt vajjal, majd rakjunk le egy sor burgonyát és egy sor húst, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
3.
Öntsük le a szósszal, majd süssük 35 percen keresztül 200°C hőmérsékleten.
4.
Tanács az elkészítéshez! Főtt burgonya helyett reszelt nyers burgonyát is használhatunk.