Indiai vajas csirke

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Indiai vajas csirke
chilikurkumakardamonszegfűszegköménygaram masalagyömbérfokhagymajoghurtbasmati riszkorianderparadicsomfőzőtejszíntejszínes csirke receptvilágkonyhaindiai csirke recepttejszínespikáns

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 3 dl passzírozott paradicsom
    • 4 csepp édesítő
    • 8 dkg vaj
    • 2 ek korianderlevél
    • 4 db egész csirkecomb
    • 20 dkg basmati rizs
    • A páchoz:
    • 2 dl natúr joghurt
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma
    • fél ujjnyi reszelt gyömbér
    • 1/2 tk garam masala
    • 1/4 tk őrölt római kömény
    • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
    • 1/2 tk őrölt kardamon
    • 1/4 tk őrölt köriander
    • 1/4 tk őrölt fahéj
    • 1/4 tk őrölt görögszéna-mag
    • 1/4 tk őrölt kurkuma
    • 1/2 tk chili
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst 5 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a combdarabokkal alaposan összeforgatva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2.
Másnap teflonserpenyőbe öntjük, alágyújtunk. Közepes lángon addig sütjük időnként megkeverve, míg majdnem az összes nedvesség elpárolog és a pác besűrűsödve körbeveszi a húsdarabokat.
3.
Ekkor beleöntjük a paradicsomlét és az édesítőt, ugyanígy addig sütjük időnként átkeverve, míg ebből is elpárolog a nedvesség és jó sűrű szaft marad.
4.
Ekkor jöhet hozzá a főzőtejszín, mikor összekeveredett a szafttal, elzárjuk a gázt. Belekeverjük a felkockázott vajat, amíg elolvad, hozzáadjuk a durvára vágott koriandert. Megkóstoljuk, utánasózzuk, főtt rizzsel tálaljuk.