Húsgombóc fehérboros gombaszósszal és spagettivel

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Húsgombóc fehérboros gombaszósszal és spagettivel
tésztaspagettisertéshúsmarhahúspetrezselyemmustárfehérborfokhagymafőzőtejszínhúsgombóc gombamártásbanhúsgombóc fehérborosantejszínes húsgombócfiataloshúsos ételekgombaTejszínTésztákhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g csiperke gomba, megtisztítva és feldarabolva
    • 1 fej vöröhagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 3 gered fokhagyma megtisztítva és átnyomva
    • 2 dl fehérbor
    • 1 kanál étkezési keményítő
    • 1 kanálnyi mustár
    • izlés szerint só és bors
    • 1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 250 g darált marhahús
    • 250 g darált sertés hús
    • 1 db tojás
    • 1/2 pohár zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez
    • 1 csomag spagetti tészta
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A gombát leöblítjük, majd vékony szeletekre felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a bort a fűszereket és a fele aprított petrezselyemzöldet. Erős tűzön kevergetve addig sütjük-pároljuk a gombát, míg össze nem esik és meg nem fő. Ez pár perc.
3.
Közben a főzőtejszínt kikeverjük a keményítővel. Mikor a gomba megpuhult, behabarjuk a tejszínnel és kevergetve besűrítjük a gombaszószt. Ha kell, még ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük a szószt sóval, borssal, mustárral...
4.
A húsgombóc hozzávalóiból / a kétféle hús, tojás, zsemlemorzsa, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1 gerezd áttört fokhagyma / masszát keverünk, majd diónyi gombócokat készítünk belőle.
5.
Kevés olajat forrósítunk, majd hirtelen átpirítjuk, megsütjük rajta a húsgombócokat. Ha kész, tálra szedjük és melegen tartjuk.
6.
Közben egy csomag spagettit kifőzünk és kevés olajjal áthúzzuk, hogy ne ragadjon össze. Melegen tartjuk. Mikor minden elkészült, a mártást rámerjük a spagettire, a tetejére ültetjük a húsgombócokat és egy kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk az ételt.