Hortobágyi húsos palacsinta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
1-2 személyre
haladó szakácsoknak
Hortobágyi húsos palacsinta
sós palacsintamagyar konyhamagyaroshúsos palacsintaHortobágyi húsos palacsinta Receptekhortobágyi palacsinta tejszínneltejszínes palacsintaalkalomraTejszínHortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

    • 1 darab vöröshagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • 1 darab zöldpaprika
    • 1 darab paradicsom
    • 2 darab szép csirkecomb, forgójuknál kettévágva
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 csokor petrezselyem
  • a tésztához

    • 20 dkg liszt
    • 1 darab tojás
    • 1 dl tej
    • 1,5 dl szódavíz
  • a sütéshez

    • 4 ek olaj
Bevásárlólista nyomtatása
A Hortobágyi palacsinta szülőhazája Debrecen, közelebbről az Aranybika szálló. Állítólag minden különösebb ok-okozati összefüggés nélkül, a közeli tájegységnek köszönhetően kapta az étel a „hortobágyi” fantázianevet.

Elkészítés menete:

1.
A hagymát olajon megfuttatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
2.
Egy kevés vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a csirkecombokat beledobjuk, majd puhára pároljuk.
3.
Amikor elkészült, a csirkét kicsontozzuk, és a húst apróra vágjuk.
4.
A mártást főzőtejszínes habarással besűrítjük, és átszűrjük.
5.
A tésztához valókat összekeverjük, néhány percig állni hagyjuk, majd egy kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
6.
A felaprított csirkehúst a palacsintákba töltjük, és a mártással meglocsolva forrón tálaljuk.
7.
Tejföllel, paprikával, és petrezselyemmel díszíthetjük.