Hideg tejszínes avokádóleves

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Hideg tejszínes avokádóleves
avokádó levesHideg nyári levesekSós hideg levesekhideg tejszínes levesHideg avokádóleveshideg leves

Hozzávalók:

    • 2 érett avokádó, félébevágva, meghámozva, kimagozva és húsa kockákra vágva
    • 5 dl húsleves
    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • őrölt fekete bors
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 citrom leve
    • 1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása
Az avokádót, ami Közép-Amerikában honos, már i.e. 5000 évvel ezelőtt fogyasztották. Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olaja összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt.

Elkészítés menete:

1.
Az avokádót a fele főzőtejszínnel pépesre turmixoljuk.
2.
A hideg húslevest és a maradék főzőtejszínt belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymával és a citromlével ízesítjük.
3.
Jól záródó dobozban, a hűtőszekrényben hűtjük.
4.
Tálaláskor leveses csészékbe merjük, és metélőhagymával meghintve, pirítóssal kínáljuk.