Hideg tejszínes avokádóleves
Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 2 érett avokádó, félébevágva, meghámozva, kimagozva és húsa kockákra vágva
- 5 dl húsleves
- 400 gParmalat főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
Az avokádót, ami Közép-Amerikában honos, már i.e. 5000 évvel ezelőtt fogyasztották. Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olaja összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt.
Elkészítés menete:
1.
Az avokádót a fele főzőtejszínnel pépesre turmixoljuk.
2.
A hideg húslevest és a maradék főzőtejszínt belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymával és a citromlével ízesítjük.
3.
Jól záródó dobozban, a hűtőszekrényben hűtjük.
4.
Tálaláskor leveses csészékbe merjük, és metélőhagymával meghintve, pirítóssal kínáljuk.