Hideg őszibarackleves kávéhabbal

Feltöltő: veruss74
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Tejszínőszibarackkávétejszínhableves

Hozzávalók:

    • 3 evőkanál gesztenye méz
    • 1-2 csipetnyi őrölt fahéj
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 80 dkg őszibarack
    • 4 dl tej
    • 0,5 dl barackpálinka
    • 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó) (lehet koffeinmentes is)
    • 150 gParmalat habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a habtejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával, botmixerrel egyneművé mixeljük.
2.
A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük és jégbe hűtjük.
3.
Tálaláskor a habtejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére, habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp, sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.