Hideg, camembert sajtos retekleves fehérborhabos ropogóssal

Feltöltő: bluesun
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Hideg, camembert sajtos retekleves fehérborhabos ropogóssal
fokhagymakakukkfűretekfehérborleveles tésztatejszínes fehérhabos ropogóscamembert sajtostejszínes levesretek levescamembertfőzőtejszínpikáns

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csomag leveles tészta
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 1 db tojás
    • 3 csomag hónapos retek
    • 1,5 l zöldségalaplé
    • 2 KK kakukkfű
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 20 dkg camembert
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A retket meghámozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon. Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a retekkockákat is. Ráöntjük a forró levest, mikor újra felforrt, belekockázzuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a retek megpuhul, összeturmixoljuk, jéghidegre hűtjük.
2.
A főzőtejszínt felverjük a borral. Nem kell keménynek lenni, csak sűrűsödjön be.
3.
A leveles tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 6 cm-es köröket szaggatunk belőle. A körök szélét megkenjük a felvert tojással, közepükre kiskanálnyi habot teszünk. Félbehajtjuk, összenyomkodjuk, tetejüket a maradék tojással megkenjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
4.
Tálaláskor a hideg levesre 1-2 tésztafélholdat ültetünk..