Házi tojáslikőr

Feltöltő: Parmalat
910
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Házi tojáslikőr
fehérborrumvaníliahabtejszínKarácsonyitojáslikőr recept tejszínneltejszínes tojáslikőr

Hozzávalók:

    • 7 dl tej
    • 100 gParmalat habtejszín
    • 80 dkg cukor
    • vanília kikapart magjai
    • 8 tojássárgája
    • 1 csomag vaníiliás cukor
    • 2 dl rum
    • 2 dl édes fehérbor
Bevásárlólista nyomtatása
A receptet állítólag portugál hajósok hozták Európába Brazíliából. Eredetileg tojás helyett avokádóból készült, de mivel európai éghajlaton ez a gyümölcs rosszul viselte magát, ezért tojással helyettesítették.

Elkészítés menete:

1.
A tejet és a habtejszínt a cukor felével felforraljuk, néhány percig kis lángon főzzük, majd a vanília kikapart belsejét belekeverjük. A tűzről lehúzzuk, és hűlni hagyjuk.
2.
A tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
3.
Amikor a tej már langyos, apránként a cukros tojásba keverjük (nagyon óvatosan dolgozzuk össze, nehogy a tojássárgáját összekapja), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már hideg, akkor a rumot és a bort belekeverjük, így nem illan el az alkoholtartalma.
4.
Alaposan összekeverjük, és ha a habja már leapadt, üvegekbe töltjük. A palackokat légmentesen lezárva, a likőrt hűvös, sötét helyen érleljük, időnként meg-megrázogatva. Egy hét kell, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése