Házi francia krémes

Feltöltő: illeskrisz
1-2 óra
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Házi francia krémes
tejpudingportejföltojásalkalomramagyarosFrancia krémes recepthabtejszínkrémes süteményTejszíntojásfehérje

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 300 g liszt
    • 150 g vaj
    • 1 db tojás
    • 1 dl tejföl
    • 1 csipet
    • 1 kiskanál ecet
    • 8 db tojás fehérje
    • 250 g cukor
    • 4 csomag vanília ízű pudingpor
    • 1/2 liter tej
    • 1/2 liter víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tészta hozzávalóit /liszt, vaj, tojás, tejföl, só, ecet / összegyúrjuk, majd pihentetés nélkül kétfelé vesszük a tésztát és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, majd előmelegített sütőben, kb. 200 C-on, szép pirosra megsütjük a lapokat.
2.
A krémhez a tejet és a vizet elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingporokat. Simára keverjük. Folytonos keverés mellett, sűrű krémet főzünk belőle.
3.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és a még forró krémbe lazán belekeverjük. 1-2 percig még együtt főzzük a krémet. Vigyázzunk hogy ne nagyon törjük meg a krémet a keveréssel. Az egyik lapot egy magasabb falú tepsibe rakjuk, rákanalazzuk a meleg krémet és elsimítjuk.
4.
Langyosra hűtjük, majd mehet a hűtőbe kb. 1 órára. Addig a krém megdermed. Mikor megdermedt a krém, habtejszínt verünk fel és rákenjük a krémesre.
5.
A másik lapot éles késsel felkockázzuk és a krémes tetejére illesztjük. Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
6.
Ha van kedvünk, akkor bevonhatjuk a felső lapot karamell mázzal vagy étcsokoládéval. Én most csak áthúztam égetett cukorral és szórtam rá pirított diót