Házi csokoládé fagylalt

Feltöltő: amihalik
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Házi csokoládé fagylalt

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 darab tojás
    • 4 ek porcukor
    • 2 ek porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A 20 dkg étcsokoládét apróra tördeljük és két egyforma adagra osztjuk.
2.
A Ha nincs fagyi gépünk, akkor egy tálba simítjuk és legalább 6 órára, vagy egy éjszakára a fagyasztóba rakjuk.
3.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukor felével, majd a kakaóport is hozzáadjuk. Az egyik adag összetört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
4.
habtejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beleforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt csokoládét. A krémet fagylaltgépbe tesszük és 10-15 perc alatt kész.