Hátszín tejszínes gombamártással

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Hátszín tejszínes gombamártással
TejszínfőzőtejszíngombaHátszín tejszínes gombamártással

Hozzávalók:

    • 60 dkg lapos hátszín, kicsontozva és lehártyázva
    • 4 evőkanál olaj
    • 25 dkg gomba, megtisztítva és vékonyra szeletelve
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst megsózzuk, és két evőkanálnyi olajon körös-körül megsütjük. Azután egy kevés vizet ráöntünk, és puhára pároljuk.
2.
A gombát és a hagymát a maradék olajban megpároljuk, majd a húshoz adjuk.
3.
Együtt tovább pároljuk, amikor a hús már egészen puha és zsírjára sült, a főzőtejszínt beleöntjük, és összeforraljuk. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítjuk.
4.
A húst szeletekre vágjuk, és a gombamártást rákanalazzuk.
5.
Rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.