Harcsa tejszínes gombamártással

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Harcsa tejszínes gombamártással
Karácsonyifőzőtejszíntejszínes hal receptcsiperkegombatengerihalfiléharcsatejszínes gombamártástejszínes harcsa

Hozzávalók:

    • 4 egyenként kb. 15 dkg-os harcsa- vagy tengerihalfilé
    • 6-7 dkg liszt
    • 1 kisebb vöröshagyma, megtisztítva és apróra
    • 5 dkg vaj
    • 30 dkg csiperkegomba, megtisztítva és felszeletelve
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 1 csapott kiskanál ételízesítő
    • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
    • 2 dl víz
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 5-6 evőkanál olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A halszeleteket megsózzuk, a lisztbe forgatjuk, és félretesszük. A mártáshoz a hagymát a vajon megfonnyasztjuk. A gombát rátesszük, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk.
2.
A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk.
3.
Azután az ételízesítővel és a borssal fűszerezzük, majd a főzőtejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, és a levét mártássűrűségűre beforraljuk.
4.
A halat a forró olajban oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd gombamártással leöntve tálaljuk. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítve kínáljuk.