Harcsa bakonyi módra

Feltöltő: szászné
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Harcsa bakonyi módra
fűszerpaprikaparadicsomzöldpaprikagombafüstölt szalonnaharcsafiléfőzőtejszínbakonyi módramagyarostejszínes harcsaalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 70 dkg afrikai harcsafilé
    • izlés szerint
    • 8 dkg zsír
    • 8 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg zöldpaprika
    • 5 dkg paradicsom
    • 1 kanál fűszerpaprika
    • 5 dkg vöröshagyma
Bevásárlólista nyomtatása
Ha azt olvassuk egy étel kapcsán, bakonyi módra készült, biztosak lehetünk benne, hogy gomba van benne. Mert a Bakonyban, nem csak egy mérő makk van minden ágon, hanem a fa alatt finom erdei gombák teremnek bőséggel.

Elkészítés menete:

1.
A harcsszeleteket elősütöm.
2.
A szalonnát kockázzuk, és a zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát. A levét elfőzzük és megszórjuk a fűszerpaprikával. Felöntjük csontlével.
3.
Hozzá rakjuk az elősütött halat, a paprikát, paradicsomot.Lassan pároljuk, sózzuk.
4.
Kivesszük a halat és főzőtejszínes habarással sűrítjük. Visszarakjuk a halat és készre összeforraljuk.
5.
Én nokedlivel tálalom.