Hamis sajtos burgonyakrokett

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Hamis sajtos burgonyakrokett
Sajtos burgonyakrokett receptekBurgonyakrokett ReceptekBurgonya krokettSajtos krokettigazi krokett

Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya, héjában megfőzve és meghámozva
    • 200 mlParmalat főzőtejszín
    • 2 tojás
    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és lereszelve
    • őrölt fehér bors
    • 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 5 dkg reszelt parmezán
  • a sütéshez

    • bő olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát még melegen összetörjük, majd a Parmalat főzőtejszínnel, a reszelt parmezánnal, a tojásokkal és a hagymával összekeverjük.
2.
A sütőport és annyi lisztet beledolgozunk, hogy jól formázható masszát kapjunk. 5-6 centi hosszú dundi hengereket sodrunk belőle, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
3.
Sózzuk, borsozzuk, és a szerecsendióval ízesítjük
4.
Mártásos húsételek kiváló körete lehet.