Hamis sajtos burgonyakrokett
Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya, héjában megfőzve és meghámozva
- 200 mlParmalat főzőtejszín
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma, megtisztítva és lereszelve
- só
- őrölt fehér bors
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
- 1 kiskanál sütőpor
- 5 dkg reszelt parmezán
a sütéshez
- bő olaj
Elkészítés menete:
1.
A burgonyát még melegen összetörjük, majd a Parmalat főzőtejszínnel, a reszelt parmezánnal, a tojásokkal és a hagymával összekeverjük.
2.
A sütőport és annyi lisztet beledolgozunk, hogy jól formázható masszát kapjunk. 5-6 centi hosszú dundi hengereket sodrunk belőle, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
3.
Sózzuk, borsozzuk, és a szerecsendióval ízesítjük
4.
Mártásos húsételek kiváló körete lehet.