Hamis quiche kukoricával és cukkinivel

Feltöltő: Enikő
41-60 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Hamis quiche kukoricával és cukkinivel
tojásételekTojáslepényparmalat főzőtejszíncukkinizöldséges tejszínes ételzöldséges egytálételVegetáriánusparty falatkukoricaSajtos egytálételekőszi receptfőzőtejszínnemzetközi konyhaparmalatquiche receptekgluténmentes

Hozzávalók:

    • 2 ek sótlan vaj
    • 2 nagy cukkini, apróra vágva
    • 1 közepes nagyságú vöröshagyma, kockára vágott
    • 1 ek friss oregano, apróra vágott
    • 1 tk friss kakukkfű, apróra vágott
    • 1/4 tk só
    • 1/4 tk fekete bors
    • 1 nagy főtt kukorica, szemezve
    • 6 nagy tojás
    • 1 dl Parmalat főzőtejszín
    • 15 dkg ricotta sajt
    • 4 dkg ementáli sajt, reszelt
  • a tálaláshoz

    • friss petrezselyem
Bevásárlólista nyomtatása
Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukkinit és a hagymát.
3.
Főzzük kb. 5 percig.
4.
Adjuk hozzá a kukoricát.
5.
Főzzük kb. 5 percig.
6.
Keverjük hozzá az oregánót, kakukkfüvet, sót és a borsot, majd vegyük le a tűzről.
7.
Egy nagy tálban, habverővel keverjük simára a tojást, tejszínt és a ricotta sajtot. A ricottából tegyünk félre egy fél marékkal! Ehhez a keverékhez öntsük a zöldségeket és forgassuk jól át!
8.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, vagy vajspray-vel fújjunk ki. Öntsük bele a tojásos keveréket, a tetjét szórjuk meg a félretett ricottával.
9.
A tepsit szorosan fedjük le fóliával és süssük 15 percig.
10.
Távolítsuk el a fóliát és süssük még 15 percig, amíg teljesen átsül, illetve megemelkedik. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten körülbelül 5 percig. Ne ijedjünk meg, ha a "quiche" leereszt egy kicsit. Meghintjük petrezselyemmel és tálaljuk.